Frågor och svar om vårdbemanning

De flesta verksamheter kräver att du har två års yrkeserfarenhet för att kunna jobba hos dem inom bemanning. Det finns dock uppdrag som inte kräver lika lång erfarenhet, därför rekommenderar vi dig att alltid höra av dig till oss så vi kan hjälpa dig. 

Lönen kan variera från uppdrag till uppdrag och anpassas utifrån din utbildning, arbetslivserfarenhet och kompetens. Ersättningen kan också variera utifrån vilken arbetsplats du arbetar på, arbetsuppgifter, geografisk placering samt om det är ett akut eller längre uppdrag. Vi erbjuder alltid en konkurrenskraftig och marknadsmässigt lön. Inom bemanning har du möjlighet att välja om du vill ha lön eller fakturera via eget bolag.

Hör gärna av dig om du vill veta hur dina möjligheter ser ut. 

Ja vi har uppdrag både för dig som är underkonsult och fakturerar via eget företag och dig som blir anställd av oss per uppdrag. Om du vill ha hjälp att starta eget företag kan vi hjälpa dig vidare.

Det finns flera fördelar att jobba som konsult inom vården. En stor fördel är att du har möjlighet att styra din arbetstid till större del själv och välja när och hur mycket du vill arbeta. Du kan inte heller bli beordrad att arbeta övertid. Som konsult får du ofta möjlighet att arbeta på olika avdelningar eller verksamheter och kan på så vis både få kunskap från andra, och dela med dig av din egen.

På Medlink arbetar vi för en sund balans mellan arbetsliv och privatliv och det är därför viktigt att du trivs när du arbetar med oss.

Som konsult är du ute på både längre och kortare uppdrag. Oavsett uppdragets längd är det viktigt att man är en god kollega. Eftersom din tid debiteras per timme kan det hända att ditt arbete granskas annorlunda. Därför är det bra att vara medveten om att du förväntas kunna arbeta självständigt samt använder ditt goda omdöme när det gäller exempelvis längden på raster, när du kommer och går och att alltid uppträda professionellt. Vi förväntar oss också att du läser på vilka rutiner som gäller för den arbetsplats du är på. Det du bör minnas är att du framför allt är en kollega vars arbetsinsats både är uppskattad och efterlängtad. 

Det finns ett stort behov av konsulter inom vården i hela landet, inom såväl offentlig som privat sjukvård. Behovet varierar över tid och kan se olika ut i landet. För att veta vilka behov vi har inne som passar dig just nu är det bäst att kontakta oss på 08-52 52 88 00 eller på info@medlink.se

Nöjda och bra bemötta konsulter – så jobbar vi på Medlink. Något vi är stolta över och anser att vi får ett kvitto på i de årliga konsultundersökningarna vi genomför. I senaste ville 97% fortsätta arbeta med oss, och som ett sammansatt betyg av hur nöjda våra konsulter är med oss fick vi 8,6 av 10.

När du vänder dig till oss gör vi allt vi kan för att hitta ett uppdrag som stämmer väl in på dina önskemål. Genom att noggrant matcha rätt person med rätt tjänst säkrar vi kvalitén i alla led för att skapa bästa möjliga vård runt om i landet. Allt vi gör på Medlink gör vi utifrån våra tre ledord: kvalitet, engagemang och service.

Givetvis! När du har blivit bokad på ett uppdrag, oavsett längd, kontaktar du oss på Medlink så kommer vi överens om behovet av inskolning samt ser till att behörigheter och kort till datorsystemet och dörrar är i ordning inför ditt uppdrag. 

Nej, det har vi inte. Men vi har kollektivavtalsliknande lösningar, som är anpassade efter hur ditt liv ser ut just nu, som vi erbjuder alla våra konsulter så att du alltid ska kunna känna dig trygg i alla situationer. Kontakta gärna en bemanningsansvarig för mer information om detta. 

Du får ett välkomstmail av oss där du har all information inför, under och efter ditt uppdrag samlad. Du har också en och samma kontaktperson som du alltid kan vända dig till – vi finns här för dig längs hela vägen! 

Ja, i många fall går det jättebra att arbeta för en och samma vårdgivare kontinuerligt. Vi kan dock inte alltid garantera ett långvarigt behov hos en och samma vårdgivare eftersom behoven kan ändras. Ett uppdrag kan pågå några veckor medan andra längre uppdrag kan sträcka sig över flera månader. 

Ja, det är det som är fördelen med att arbeta som konsult! Så länge du följer schemat som är anpassat efter uppdragets ramar och som du är med och påverkar från start. Att kunna arbeta mer eller mindre under specifika perioder i livet är en möjlighet som många uppskattar.

Du kan jobba både heltid, deltid eller enstaka veckor via oss. Det är helt beroende på vad du är intresserad av och vad som passar din livssituation. Vi har uppdrag inom alla specialiteter. 

Självklart! Det finns många olika typer av anställningsformer hos oss, all tid du har möjlighet att lägga på konsultarbete är positivt för vården. 

Vi är snabba med att ge återkoppling och så snart vi får svar från verksamheten kontaktar vi dig. Vi ser också till att du känner dig uppdaterad under tiden så du vet hur processen ser ut. 

Hittar du inte något uppdrag som passar dig just nu så håller vi givetvis kontakten med dig eftersom rätt uppdrag kan dyka upp när som helst. Så snart vi får in någonting som vi tror intresserar dig så hör vi av oss. 

Antingen genom en intresseanmälan via hemsidan eller så ringer du upp någon direkt. Du kan även maila någon av oss direkt. Du hittar våra kontaktuppgifter här. 

Lätt som en plätt! Gå via vår startsida och gör en kort intresseanmälan så kommer någon av våra specialiserade konsultchefer att kontakta dig inom kort. Du kan också ringa in direkt till oss på 08-52 52 88 00.

När du är ute på uppdrag för oss är det vi som är din arbetsgivare och därmed har arbetsgivaransvar över dig. Det är till oss du vänder dig när du har frågor eller funderingar kring ditt uppdrag eller dina villkor – vi finns här för dig precis som en vanlig arbetsgivare! 

Vi följer sjuklönelagen det innebär att om du blir sjuk utbetalas sjuklön enligt lag. Du är skyldig att senast två timmar innan passets start sjukanmäla dig. Du sjukanmäler dig under kontorstid, vardagar 07.00-18.00 på telefon till din ansvariga konsultchef. Behöver du sjukanmäla dig utanför kontorstid ringer du vår jourtelefon på 08-52 52 88 88. 

Är du anställd hos oss på Medlink kan vi alltid hjälpa dig med att boende och resa vid arbete på annan ort. Arbetar du via eget bolag genom oss bekostar du resa och boende själv, men vi hjälper såklart alltid till om du behöver hjälp med att boka resa och boende. Vi har avtal med många hotell och lägenheter i flertalet städer där du kan känna dig som hemma under tiden du är ute på uppdrag. Förmånsbeskattning sker i enlighet med Skatteverkets regler 

Du väljer själv om du vill jobba heltid, deltid, enstaka veckor eller bara några ströpass. Uppdraget anpassas utefter dina önskemål och verksamhetens behov. Att kunna arbeta mer eller mindre under olika perioder i livet är en möjlighet som många av våra konsulter uppskattar. Några av våra konsulter arbetar ströveckor och andra tar längre uppdrag som sträcker sig över flera månader eller till och med år.