Dag Swedman har arbetat som allmänläkare i 25 år, men det var länge sedan han hade en traditionell anställning. Istället har han valt att jobba som konsultläkare för olika bemanningsföretag.
– Jag tyckte att det var för stressigt som ordinarie anställd, och för mycket pappersjobb och administration. Som konsultläkare jobbar jag mer effektivt och har mer tid med patienterna, säger Dag.

Under de senaste 14 åren har Dag Swedman jobbat som konsultläkare och sedan ett halvår tillbaka är han anställd hos bemanningsföretaget Medlink som matchar honom med uppdrag på olika vårdcentraler och sjukstugor i Lappland. Uppdragen gäller oftast en eller ett par veckor i taget men i de flesta fall återkommer Dag flera gånger till samma mottagningar.

– Jag trivs bra med att växla mellan några olika ställen. Det innebär mer omväxlande arbetsuppgifter och det är intressant och lärorikt att se att man kan jobba på olika sätt och ha olika rutiner. Man får ända bra kontakt med kollegor och samarbetar och konfererar kring patienter.

Dag tycker också att han får en större bredd och håller sig bättre uppdaterad på olika områden i och med att han träffar patienter i alla åldrar och med alla slags diagnoser. Dessutom innebär konsult-livet en större frihet.

– Jag kan styra vilka veckor jag vill jobba och välja när jag vill vara ledig, till exempel på röda dagar. Det är en stor frihet.

Medlink förmedlar konsultuppdrag för läkare på olika sjukhusavdelningar inom regional, kommunal och privat sjukvård över hela Sverige och man är själv med och sätter villkoren för sina jobb. Till exempel om man är ute efter kortare uppdrag eller vill ha något som sträcker sig över en längre period.

Personlig kontakt på Medlink

Något Dag ser som en viktig fördel med att jobba för just Medlink är att han har en personlig bemanningsansvarig som matchar honom med passande uppdrag.

– Det kan skilja sig ganska mycket mellan olika bemanningsföretag. Jag vill gärna ha en kontaktperson och inte flera. Då har den bättre koll på var jag brukar jobba och vad som funkar för mig.

Vad vill du säga till dem som funderar på att börja jobba som konsultläkare?

– Jag rekommenderar alla som vågar att de ska prova på och testa vad de tycker.

Om du är vill veta mer om att jobba för Medlink kan du göra en intresseanmälan – det är enkelt och tar bara någon minut. När du fyllt i formuläret kontaktar Medlink dig inom en arbetsdag.