Katarina jobbar som bemanningssjuksköterska

Vill aldrig gå tillbaka till en fast anställning.

Narkossköterskan Katarina Paulnitz tröttnade på villkoren och lönen för sin fasta anställning. Istället började hon jobba som bemanningssjuksköterska för Medlink.
Jag är verkligen nöjd att jag tagit steget. Som det känns nu vill jag aldrig gå tillbaka till en fast anställning igen, säger hon.

Katarina Paulnitz hade alltid tänk att det inte var hennes grej att jobba för ett bemanningsföretag. Men försämrade villkor på avdelningen där hon jobbade som narkossköterska fick henne att tänka om.

– Vi fick en ny chef och ett nytt schema som vi inte fick vara med att påverka, det var ombyggnationer och många av mina kollegor sa upp sig. Då kände jag att ”nu skiter jag i det här”.

– Dessutom var jag inte nöjd med min lön. Vissa nyanställda hade flera tusen mer än jag i lön – de var jätteduktiga men som det är nu gynnas man inte av att vara lojal och bidra med sin erfarenhet.

Så Katarina bestämde sig för att säga upp sig och börja jobba för bemanningsföretaget Medlink. Där fick hon direkt en personlig bemanningsansvarig som började leta efter passande uppdrag åt henne utifrån hennes önskemål och kompetens.

– Det känns verkligen lyxigt att det är någon annan som letar åt dig, för jag tycker att det är jättetråkigt att söka jobb.

Till sist föll valet på ett fem månader långt uppdrag inom ortopedoperation.

– Det här uppdraget ser jag jättemycket som utveckling för mig – det är ett större sjukhus, mer akuta patienter och större ingrepp än vad jag jobbat med tidigare. Jag ville gärna ha ett längre uppdrag, så att jag kommer in i det.

Katarina har märkt att många har en bild av att man måste vara väldigt anpassningsbar och beredd att hoppa in när som helst om man jobbar för ett bemanningsföretag, men det är något hon inte håller med om.

– Tvärtom. Det är du som bestämmer och man kan vara väldigt kräsen med vilka uppdrag man tar. Att jag valde att börja jobba för Medlink beror inte bara på pengarna utan även på valmöjligheterna. Jag har tre små barn och nu behöver jag inte ta ut semesterdagar eller räkna föräldradagar när jag vill vara ledig – jag kan bestämma att i september tar jag inga uppdrag.

Skulle du rekommendera andra att börja jobba för Medlink?

– Ja, det sa jag redan innan jag började på mitt första uppdrag. Jag är verkligen nöjd att jag tagit steget. Som det känns nu vill jag aldrig gå tillbaka till en fast anställning igen.

Nu söker Medlink sjuksköterskor och läkare för uppdrag i hela landet. Är du intresserad? Att fylla i en intresseanmälan tar bara någon minut – därefter kontaktar Medlink dig inom en arbetsdag.