Publicerad 10 juni, 2021

Katarina är hyrsjuksköterska: ”Vill aldrig tillbaka till en fast anställning”

Sjuksköterskan Katarina Paulnitz tröttnade på villkoren och lönen för sin fasta anställning.
Istället började hon arbeta som hyrsjuksköterska hos oss på Medlink.

– Jag är verkligen nöjd att jag tagit steget. Som det känns nu vill jag aldrig gå tillbaka till en fast anställning igen, säger hon.

Katarina jobbar som hyrsjuksköterska

Katarina Paulnitz hade alltid tänk att det inte var hennes grej att jobba för ett bemanningsföretag. Men försämrade villkor på avdelningen där hon jobbade som narkossköterska fick henne att tänka om.

– Vi fick en ny chef och ett nytt schema som vi inte fick vara med att påverka, det var ombyggnationer och många av mina kollegor sa upp sig. Då kände jag att ”nu skiter jag i det här”.

– Dessutom var jag inte nöjd med min lön. Vissa nyanställda hade flera tusen mer än mig i lön. De var jätteduktiga men som det är nu gynnas man inte av att vara lojal och bidra med sin erfarenhet.

Ett utvecklande uppdrag

Därför bestämde sig Katarina för att säga upp sig och börja jobba som för oss på Medlink.

Som hyrsjuksköterska hos oss har hon en personlig bemanningsansvarig som hittar passande uppdrag utifrån hennes önskemål och kompetens.

– Det känns verkligen lyxigt att det är någon annan som letar åt mig, för jag tycker att det är jättetråkigt att söka jobb.

Just nu har Katarina ett fem månader långt uppdrag på en ortopedoperationsavdelning.

– Det här uppdraget ser jag jättemycket som utveckling för mig. Det är ett större sjukhus med mer akuta patienter och större ingrepp än vad jag jobbat med tidigare. Jag vill gärna ha ett längre uppdrag, så att jag kommer in i det.

Lön och valmöjligheter som hyrsjuksköterska

Katarina har märkt att många har en bild av att man måste vara väldigt anpassningsbar och beredd att hoppa in när som helst om man jobbar för ett vårdbemanningsföretag. Men det är något hon inte håller med om.

– Tvärtom. Det är du som bestämmer och man kan vara väldigt kräsen med vilka uppdrag man tar. Att jag valde att börja jobba för Medlink beror inte bara på lönen utan även på valmöjligheterna. Jag har tre små barn och nu behöver jag inte ta ut semesterdagar eller räkna föräldradagar när jag vill vara ledig – jag kan bestämma att i september tar jag inga uppdrag.

Skulle du rekommendera andra sjuksköterskor att börja jobba för Medlink?

– Ja, det sa jag redan innan jag började på mitt första uppdrag. Jag är verkligen nöjd att jag tagit steget. Som det känns nu vill jag aldrig gå tillbaka till en fast anställning igen.

Är du intresserad av att jobba för oss? Just nu söker vi legitimerade- samt specialistutbildade sjuksköterskor för både långa och korta uppdrag. Vi har uppdrag inom kommun- och hemsjukvård samt sjukhusuppdrag över hela landet.

Kontakta oss genom att ringa vårt sjukskötersketeam på 08-52 52 88 00 eller fyll i en intresseanmälan här så hör vi av oss till dig.