Publicerad 12 juni, 2021

Som stafettläkare har Dag en lugnare vardag och mer tid för patienterna

Dag Swedman har arbetat som allmänläkare i 25 år, men det var länge sedan han hade en traditionell anställning.
Istället har han valt att jobba som stafettläkare för oss på Medlink.

– Jag tyckte att det var för stressigt som ordinarie anställd, och för mycket pappersjobb och administration. Nu jobbar jag mer effektivt och har mer tid med patienterna, säger Dag.

Stafettläkaren Dag

Dag Swedman är en av de stafettläkare som jobbar för oss på Medlink. Utifrån hans önskemål matchar vi honom med uppdrag på olika vårdcentraler och sjukstugor i Lappland. Uppdragen gäller oftast en eller ett par veckor i taget men i de flesta fall återkommer Dag flera gånger till samma mottagningar.

– Jag trivs bra med att växla mellan några olika ställen. Det innebär mer omväxlande arbetsuppgifter och det är intressant och lärorikt att se att man kan jobba på olika sätt och ha olika rutiner. Man får ändå bra kontakt med kollegor och samarbetar och konfererar kring patienter.

Större frihet som stafettläkare

Dag tycker också att han får en större bredd och håller sig bättre uppdaterad på olika områden eftersom han träffar patienter i alla åldrar och med alla slags diagnoser. Dessutom innebär konsultlivet en större frihet.

– Jag kan styra vilka veckor jag vill jobba och välja när jag vill vara ledig, till exempel på röda dagar. Det är en stor frihet.

Vi på Medlink förmedlar uppdrag för läkare på olika sjukhusavdelningar inom regional, kommunal och privat sjukvård över hela Sverige. Som stafettläkare hos oss är man själv med och sätter villkoren för sina jobb. Till exempel om man är ute efter kortare uppdrag eller vill ha något som sträcker sig över en längre period.

Personlig kontaktperson

Något som Dag tycker är en viktig fördel med att jobba för just Medlink är att han har en personlig bemanningsansvarig som letar upp passande uppdrag för honom, och finns till hands för att ge råd och stöd.

– Det kan skilja sig ganska mycket mellan olika bemanningsföretag. Jag vill gärna ha en kontaktperson och inte flera. Då har den personen bättre koll på var jag brukar jobba och vad som funkar för mig.

rekommenderar alla att testa

Vad vill du säga till dem som funderar på att börja jobba som konsultläkare?

– Jag rekommenderar alla som vågar att de ska prova på och testa vad de tycker, säger Dan.

Är du intresserad av att jobba för oss på Medlink eller har du frågor? Då är du varmt välkommen att fylla i en intresseanmälan eller höra av dig till oss på 08-52 52 88 00.