Publicerad 6 maj, 2022

”Att åka iväg blir som att ha semester, fast jag jobbar”

Anita har rest runt i stora delar av Sverige under sitt jobb som bemanningssjuksköterska och passar alltid på att se sig omkring när hon är på ett nytt ställe.

Anita har jobbat inom bemanning i många år och tycker att möjligheten att själv välja när och var man vill jobba är en av de största fördelarna med att jobba bemanning. I sommar åker hon till Gotland och jobbar.
– Då blir det lite som semester fast man jobbar, det är helt perfekt, berättar Anita.

Efter många år som fastanställd sjuksköterska kände Anita att det var dags att göra något nytt. Hon trivdes bra med sitt jobb men ville ha mer frihet, möjlighet att bestämma mer själv och kunna planera sin egen tid. Därför valde hon 2015 att börja arbeta inom bemanning och det har hon aldrig ångrat.

Till vardags bor Anita i Stockholm, och hon har haft uppdrag i närheten men också stor del av övriga Sverige. I sommar är det dags att packa väskan igen. Då åker hon till Gotland för att jobba två månader på Visby lasarett.
– Jag ser så mycket fram emot det. Jag jobbar natt så jag har mycket tid på mig att åka runt och upptäcka Gotland på dagarna, berättar Anita.
Hon har varit där och jobbat en sommar tidigare och när hon i år började fundera på sina önskemål för sommaren var det solklart. Hon ville tillbaka till Gotland.
– Att kunna åka iväg på sommaren och jobba är perfekt. Jag kan välja att vara ledig någon annan tid på året. Det här blir ändå som en semesterresa, fast jag jobbar, säger Anita.

En av de största fördelarna med att arbeta inom bemanning är just möjligheten att resa runt i Sverige. När Anita var på uppdrag i Karlskrona, och coronapandemin gjorde att det inte var lika lätt att träffa och lära känna nya människor passade hon på att göra något hon tänkt på ett tag.
– Jag hade så mycket tid över så jag tog körkort. Jag övningskörde med en kollega som också arbetade som bemanningssjuksköterska.
Anita är i grunden en väldigt positiv människa, en negativ sak finns dock med att hon tog körkortet där.
– Att jag tog körkort där gör att jag tycker det är lite svårare och stressigare att köra i Stockholm, skrattar Anita.

För Anita har hennes arbete som konsultsjuksköterska bara gjort livet lättare. Om hon vill ha semester en vecka väljer hon att inte ta uppdrag då, om hon vill bo någon annanstans, som på Gotland i sommar, så väljer hon det.
– Friheten jag har att kunna välja både var när och hur jag vill jobba är det absolut bästa! Att jobba med bemanning gör att jag kan ha mitt liv precis så som jag vill ha det. Det är helt perfekt, avslutar Anita.

Är du nyfiken på att veta mer om våra uppdrag i sommar och hur det är att jobba bemanning via oss? Ring oss på 08-52 52 88 00 eller skicka en intresseanmälan via formuläret.