Publicerad 10 juni, 2021

Jeanette tog makten över sina arbetsdagar: ”Om jag vill kan jag ta åtta veckors semester”

Jeanette Alfredsson arbetade som sjuksköterska på en kirurgavdelning när hon bestämde sig för att byta bana.
Istället började hon jobba som bemanningssjuksköterska för oss på Medlink.
– Jag ville testa något nytt. Nu kan jag dessutom styra över mina arbetstider och vara mer flexibel, säger Jeanette.

Jeanette jobbar som bemanningssjuksköterska

Liksom många andra sjuksköterskor var Jeanette Alfredsson trött på de ständiga nedskärningarna och omplaceringarna på sin arbetsplats.

Hon önskade sig mer makt över sina arbetsdagar och var dessutom sugen på en förändring.

Så när en före detta kollega tipsade henne om att börja jobba som bemanningssjuksköterska för oss på Medlink tog hon steget.

– Nu kan jag styra över mina arbetstider och vara ledig när jag vill. I sommar kommer jag att ta fyra veckors semester, men om jag vill ta åtta veckor är det inga problem, säger Jeanette.

Ett personligt bemanningsföretag

Vi matchar sjuksköterskor med uppdrag över hela landet. Som bemanningssjuksköterska hos oss får du en personlig bemanningskontakt som skannar av marknaden och hittar uppdrag som passar just dig.

Att våra medarbetare trivs är viktigt för oss. Därför hör vi av oss regelbundet och tar dina åsikter på största allvar.

– Känns en arbetsplats inte bra kan man testa något annat. Min kontakt, Jonna, brukar ringa mig en gång i veckan för att stämma av och är det något däremellan kan jag bara smsa eller maila henne, säger Jeanette.

Flexibilitet och service

Våra samarbeten med regioner runt om i Sverige gör att vi kan erbjuda uppdrag över hela landet.

Jeanette jobbar just nu på ett sjukhus som ligger 80 mil från hennes hem och familj i Borås.

– Först var jag tveksam till att vara så långt bort från mina barn som är sex och åtta år gamla, men Medlink var flexibla och ordnade ett schema som gör att det fungerar jättebra.

Schemat innebär att hon jobbar sju till tio dagar i sträck. Därefter är hon ledig i lika många dagar och kan åka hem till familjen.

– Jag jobbar normala arbetstider när jag är borta och när jag kommer hem är jag helt ledig och kan lägga allt fokus på familjen. Barnen behöver inte gå lika mycket på förskolan och fritids och min sambo tycker också att det fungerar bra.

Boende och resor behöver hon inte bekymra sig för under uppdragen – det ordnar vi på Medlink.

– Det är en av anledningarna till att jag valde Medlink. Jag hade hört från personer som jobbar för andra bemanningsföretag att de inte fått samma service, säger Jeanette.

Möjlighet att testa olika arbetsplatser

Jeanettes nuvarande uppdrag sträcker sig över två månader och därefter väntar ett sex månader långt uppdrag på närmre avstånd hemifrån.

– Då kommer jag att bo hemma, men jag är definitivt öppen för mer sådana här uppdrag eftersom jag får mycket mer tid med familjen när jag väl är hemma, säger hon och fortsätter:

– Jag rekommenderar absolut andra sjuksköterskor att testa detta, just eftersom det är så roligt att testa på att jobba på olika sjukhus och för att man verkligen kan styra själv över tider och ledighet. Dessutom känns det tryggt att jobba för Medlink eftersom de har bra villkor.

Är du intresserad av att jobba hos oss? Då är du varmt välkommen att kontakta oss på telefonnummer 08-52 52 88 00. Det går också bra att gör en intresseanmälan här – det tar bara någon minut och därefter kontaktar vi dig inom en arbetsdag.

Vi erbjuder uppdrag för legitimerade sjuksköterskor inom medicin, kirurgi, akutsjukvård och ortopedi på avdelningar såsom stroke, hematologi, lungmedicin, AVA, geriatrik, kardiologi/HIA, gastro och infektion. Utöver detta har vi uppdrag för specialistutbildade sjuksköterskor på bland annat anestesi, röntgen, operation, psykiatri, IVA, operation, barn, barnmorskemottagningar och ambulans.