Publicerad 22 november, 2021

Bytte sin fasta anställning för att jobba inom bemanning

Efter mer än 25 år som sjuksköterska bestämde sig Carola för att byta sin fasta anställning till att börja jobba som bemanningssjuksköterska via Medlink. Ett beslut hon inte ångrat alls.

Efter att ha arbetat länge på sin arbetsplats började Carola fundera på att byta jobb i samband med att effekten av coronapandemin började minska. Eftersom hon hade svårt att veta inom vilket område hon ville jobba insåg hon att bemanning kunde vara en bra väg att gå.

– Nu kan jag få chans att testa att jobba inom olika områden. Jag har bara varit på arbetsplatsen i lite över en månad nu men känner verkligen att jag, med min erfarenhet, kan bidra och jag har haft lätt att komma in i gruppen, säger Carola.

Största skillnaden att gå från att vara anställd till att arbeta inom bemanning säger Carola är möjligheten att påverka sin tid.

– Jag jobbar heltid men känner att jag nu kan styra min arbetstid mer själv. Dessutom är en av de största fördelarna såklart att jag jobbar mindre, men ändå tjänar mer, berättar hon.

Att gå från en fast anställning som sjuksköterska till att arbeta inom bemanning har hittills bara haft sina fördelar för Carola.

– Om man är flexibel, har lätt för att samarbeta och inte är rädd för nya utmaningar tycker jag inte att man ska tveka. Jag tror även det är en fördel att ha en tids erfarenhet av yrket innan man ger sig in i bemanningsbranschen.

Bra samarbete med bemanningsansvarig

Att jobba för Medlink tycker hon har fungerat bra.

– Jag har fått otroligt bra bemötande och känner ett stort förtroende för att min bemanningsansvariga gör sitt bästa för att hitta uppdrag som passar mig och det jag vill arbeta med. För mig har den personliga kontakten jag fått varit väldigt viktig, berättar Carola.

Vill du veta mer om att jobba som bemanningssjuksköterska hos oss på Medlink? Kontakta oss på 08-52 52 88 00 eller lämna en intresseanmälan här.